21 Februarie, 2018

Ministerul Sănătăţii va beneficia de o finanţare nerambursabilă în cadrul Programului de Cooperare “Elveţiano-Român”

În perioada 19 decembrie 2011 – 6 decembrie 2019, Ministerul Sănătăţii va beneficia de o finanţare nerambursabilă în valoare de 10 milioane franci elveţieni. Aceasta se acordă pentru dezvoltarea unor programe de pregătire a personalului medical (medici şi asistenţi medicali) din toate unităţile sanitare, în specialităţile urgenţă, terapie intensivă pediatrică şi neonatală, precum şi medicină primară.

 Detalii despre programul de pregătire a medicilor de familie

Programul de pregătire va urmări înfiinţarea unor noi centre multifuncţionale, iar în cadrul celui care vizează serviciile de urgenţă va fi inclusă şi colaborarea cu serviciul aerian de salvare elveţian REGA, care se va implica în dezvoltarea capacităţii de salvare aeriană a echipajelor române.

Finanţarea se acordă în cadrul „Programului de Cooperare “Elveţiano-Român” (SRCP)”, aprobat prin Acordul Cadru încheiat între Consiliul Federal Elveţian şi Guvernul României pentru implementarea Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economico-sociale din cadrul Uniunii Europene extinse, semnat la 7 septembrie 2010.

Finanţarea va fi administrată în Elveţia şi în România şi este considerată contribuţie elveţiană în favoarea României. Co-finanţarea de 15% se va furniza de către Ministerul Sănătăţii.

 Context

 În perioada 1996-2006,  România a mai beneficiat de subvenţii elveţiene în cadrul a trei programe care au vizat dezvoltarea serviciilor de urgenţă şi neonatale din ţara noastră.

Sursa: Ministerul Sănătăţii

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu