21 August, 2019

Ministerul Sănătăţii face recomandări privind sănătatea populaţiei în această perioadă a anului

Deoarece a venit toamna, iar această perioadă este caracterizată de fluctuaţii frecvente de temperatură, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile va începe monitorizarea cazurilor de viroze respiratorii şi gripă din sezonul 2011-2012. De asemenea, Ministerul Sănătăţii va lansa campania anuală de vaccinare antigripală gratuită. Anul acesta, se doreşte utilizarea unui număr de 1.000.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculareboli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare.

 Ce ne recomandă Ministerul Sănătăţii? 

Ministerul Sănătăţii  ne recomandă să respectăm măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, să folosim batistele pentru strănut sau tuse, să evităm zonele aglomerate şi să nu ne expunem în mod prelungit la frig. În acelaşi timp, este recomandat să respectăm un regim de viaţă sănătos, în sensul că trebuie să avem o alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse).

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Sursa: Ministerul Sănătăţii

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu