24 August, 2017

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale se reorganizează

Conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul MMFPS, ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvernul României în şedinţa din 22 decembrie 2012 prevede înfiinţarea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), prin reorganizarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Totodată, Oficiul Român pentru Adopţii, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, trece din subordinea Guvernului şi coordonarea secretarului general al Guvernului în cea a Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Acesta va fi condus de un preşedinte cu rang de secretar de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice. Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul MMFPSPV.

Odată cu activităţile, va fi preluat şi personalul Oficiului Român pentru Adopţii, precum şi bunurile mobile şi imobile aflate în administrarea sau în proprietatea acestuia, în baza unui protocol de predare-preluare.

De asemenea, în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice va funcţiona ministrul delegat pentru dialog social, care va coordona activităţile din domeniul dialogului social.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă adoptate de Guvernul României, în urma Hotărârii Parlamentului nr. 45/2012 pentru acordarea încrederii Guvernului, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 877 din 21 decembrie 2012, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale propun Guvernului, spre adoptare, proiectele hotărârilor de Guvern pentru reglementarea măsurilor privind organizarea şi funcţionarea lor, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu