18 Ianuarie, 2018

Ministerul Justiţiei a obţinut o finanţare europeană pentru implementarea unui proiect privind obligaţiile de întreţinere

Potrivit unui comunicat de presă prezent pe site-ul http://www.just.ro/, Ministerul Justiţiei a obţinut o finanţare europeană pentru implementarea unui proiect numit „Consolidarea cooperării judiciare internaţionale în materia obligaţiilor de întreţinere”.

Acest proiect este finanţat de Comisia Europeană prin programul specific „Justiţie civilă” şi beneficiază de un buget total de 395.769 Euro, dintre care 80% reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

Prin implementarea acestui proiect se doreşte să se îmbunătăţească cunoştinţele judecătorilor şi ale specialiştilor din cadrul Ministerului Justiţiei în domeniul soluţionării cererilor de  întreţinere cu element de extraneitate.

Astfel, vor fi organizate sesiuni de instruire a judecătorilor din cadrul instanţelor de pe tot cuprinsul ţării.

În acest context, va fi realizat un schimb constructiv de bune practici între magistraţii din România şi cei din alte state membre UE, urmând a fi identificate soluţii viabile pentru problemele întâlnite în practică de către specialişti în aplicarea legislaţiei europene şi internaţionale în domeniul obligaţiilor de întreţinere.

De asemenea, tot în cadrul proiectului, vor fi realizate o broşură informativă care va fi distribuită publicului larg, precum şi un ghid practic destinat magistraţilor români şi străini privind aplicarea Regulamentului nr. (CE) 4/2009 al Consiliului din 18 decembrie 2009 privind competenţa, legea aplicabilă, recunoaşterea şi executarea hotărârilor şi cooperarea în materie de obligaţii de întreţinere. 

Sursa: Ministerul Justiţiei

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu