Ministerul Finanțelor a publicat pe site-ul oficial o circulară privind condițiile de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată, pentru anumite operațiuni, pentru a clarifica modul de aplicare a legislației fiscale.

Reprezentanţii Ministerului clarifică noțiunea de exportator din perspectiva TVA și modalitățile de justificare a scutirii de TVA pentru exportul de bunuri, în contextul modificărilor aduse legislației vamale;

De asemenea, se aduc clarificări privind justificarea transportului intracomunitar în vederea aplicării scutirii de TVA pentru livrarea intracomunitară de bunuri.

Circulara emisă cuprinde și o serie de exemple ilustrative menite să conducă la aplicarea unitară a Instrucțiunilor de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru anumite operațiuni, aprobată prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 2148/2020.

Mai multe informații pot fi găsite aici.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here