25 Februarie, 2018

Ministerele Justiţiei din România şi Republica Moldova vor crea un forum comun

Ministerele Justiţiei din România şi Republica Moldova vor crea un forum comun pentru justiţie, decizia fiind luată astăzi, în cadrul întâlnirii de la Chişinău, dintre miniştrii justiţiei din cele două ţări, Robert Cazanciuc şi Oleg Efrim. Potrivit Agenţiei Agerpres, forumul va pune bazele discuţiilor referitoare la bunele practici în privinţa reformei justiţiei.

Reprezentanţii celor două ţări se vor întâlni de două ori pe parcursul unui an, la nivel de şef de instituţii şi la nivel de experţi, prima întrevedere urmând să aibă loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Ministrul Justiţiei de la Chişinău a precizat că actele necesare pentru crearea forumului vor fi semnate în cel mai scurt timp, decizia luată astăzi în capitala Republicii Moldova reprezentând una extrem de importantă pentru continuarea cooperării dinte cele două instituţii, potrivit acestuia.

„Dorim ca, stând în jurul unei mese rotunde, să stăm de fapt în jurul unor idei, iar mai apoi conducătorii de instituţii să poată colabora în mod direct. Sper să facem acest instrument cât mai eficient şi să-l punem în practică cât mai rapid”, a declarat Robert Cazanciuc, în conferinţa de presă comună cu omologul său de la Chişinău. 

Sursa: Agerpres.ro

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu