16 Iulie, 2019

Minciuni pe care le trec candidaţii în CV

Din cauza competiţiei tot mai acerbe de pe piaţa muncii, cei care îşi caută un loc de muncă recurg la diverse variante pentru a avea un CV care să iasă în evidenţă.

Business Insider a publicat rezultatele unui chestionar realizat de CareerBuilder, alcătuit pe baza răspunsurilor a peste 2188 de angajaţi în departamentele de resurse umane. Chestionarul reflectă faptul că tot mai mulţi oameni sunt dispuşi să mintă în CV-ul lor pentru a putea pune mâna pe un post.

Un procent de 58% dintre recrutori declară că au detectat minciuni în CV, iar o treime dintre aceştia au afirmat că numărul acestor minciuni a sporit după apariţia crizei financiare.

Jumătate dintre cei interogaţi declară că ar elimina direct un aplicant care a minţit în CV-ul său, iar 40% spun că decizia ar depinde şi de minciuna descoperită. Doar 7% dintre participanţii la sondaj ar fi dispuşi să treacă cu vederea o minciună descoperită în CV dacă persoana intervievată face o impresie bună la interviu.

Astfel, zece dintre cele mai ridicole minciuni descoperite de către recrutori pe CV-urile candidaţilor sunt:

- candidatul şi-a trecut experienţa de muncă a tatălui pe CV. Atât tatăl cât şi fiul aveau acelaşi nume;

- candidatul a pretins că a fost asistent al prim-ministrului într-o ţară străină care nu avea prim-ministru;

(…)

» Citeşte articolul integral pe CariereOnline.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu