21 Februarie, 2018

MFP: Proiect de Lege pentru completarea unor acte normative

Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, în rubrica „Transparenţă decizională”, se află un proiect de Lege pentru completarea art. 1 din Legea nr. 83/1997 pentru privatizarea societăţilor comerciale bancare la care statul este acţionar şi pentru completarea Legii nr.137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării.

Potrivit proiectului de act normativ, după alineatul (1) al articolului 1 din Legea nr.83/1997 pentru privatizarea societăţilor comerciale bancare la care statul este acţionar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.99 din 23 mai 1997, cu modificările şi completările următoare, se introduc două noi alineate, alin. (2) şi alin. (3).

Astfel, conform alineatului 2, acţiunile statului la societăţile comerciale bancare sunt temporar insesizabile. De asemenea, în perioada de insesizabilitate temporară, statul nu poate constitui garanţii asupra acţiunilor pe care le deţine la societăţi bancare (alineatul 3).

În acelaşi timp, în proiectul de act normativ, se precizează că, după articolul 4 din Legea nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.215 din 28 martie 2002, se introduce un nou articol, art. 4.1, cu următorul cuprins:

 „Art. 4.1 – (2) Acţiunile statului la societăţi comerciale sunt insesizabile pe o perioadă de 5 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

(3) În perioada de insesizabilitate temporară, statul nu poate constitui garanţii asupra acţiunilor pe care le deţine la societăţi comerciale.”

Dispoziţiile prezentei legi se aplică pe o perioadă de 5 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Sursa: Ministerul Finanţelor Publice

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu