21 Februarie, 2019

MEMENTO: Nu uitaţi de obligaţiile fiscale care au azi termenul-limită de depunere!

Luni v-am prezentat mai pe larg informaţii despre cele şase obligaţii fiscale care trebuie rezolvate cel târziu azi. Acum vă reamintim pe scurt care sunt acestea şi ce contribuabili sunt vizaţi.

1. Formularul 010 – Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică.

Categorii de contribuabili: persoanele juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

2. Formularul 020 – Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de mențiuni pentru persoane fizice române.

Categorii de contribuabili: persoanele fizice române, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

3. Formularul 070 – Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

Categorii de contribuabili: persoanele fizice române ori străine care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

caleSursa foto: Lege5 Online

4. Formularul 096 – Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile.

Categorii de contribuabili: persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

5. Plata taxei pentru serviciile de reclamă şi publicitate

Categorii de contribuabili: orice persoană care beneficiază de servicii de reclamă şi publicitate în România, în baza unui contract sau a unui alt fel de înţelegere încheiată cu altă persoană, cu excepţia serviciilor de reclamă şi publicitate realizate prin mijloacele de informare în masă scrise şi audiovizuale.

6. Plata taxei hoteliere şi depunerea declaraţiei–decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră

Categorii de contribuabili: unităţile de cazare.

Pentru informaţii mai detaliate despre aceste obligaţii fiscale, consultaţi articolul “CALENDAR FISCAL. Consultă obligaţiile fiscale care trebuie depuse până pe 10 iulie!”.

Calendarul obligaţiilor fiscale, pus la dispoziţie în premieră pe Lege5.ro, însumează toate declaraţiile sau formularele care trebuie depuse şi plăţile care trebuie efectuate către organele competente, în decursul anului fiscal. 

Află mai multe despre acest instrument unic în domeniul legislativ.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu