La începutul acestui an a fost publicată o ordonanţă de urgenţă care stabileşte majorarea salariilor pentru anumite categorii de personal din sectorul bugetar, majorarea burselor sociale pentru studenți, a pensiilor din sistemul public și a indemnizației sociale pentru pensionari. Aceasta din urmă se va majora începând de mâine.

Astfel, de la 1 martie 2017, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, va crește la 520 lei.

 Notă: În caseta foto puteţi vedea o parte dintre modificările aduse de OUG nr. 2/2017 asupra OUG nr. 6/2009 (stânga – forma veche, dreapta – forma nouă). Atenţie: Urmărirea modificărilor la nivel de paragraf este disponibilă doar abonaţilor Lege5.  

indemnizatie pensionari 2017

O altă măsură adoptată prin OUG nr. 2/2017 referitoare la pensionari stabileşte că, începând cu data de 1 iulie 2017, valoarea punctului de pensie se majorează cu 9% şi va fi de 1000 lei.

Indemnizaţia socială pentru pensionari

Indemnizaţia socială pentru pensionari a fost introdusă în legislaţie în anul 2009, când primele valori ale acesteia au fost de 300 de lei din luna aprilie şi 350 de lei din luna octombrie.

Beneficiază de această indemnizaţie pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari.

Ai nevoie de OUG nr. 6/2009? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

5 COMENTARII

  1. Cu cat se mărește pensja de handicap gr 2 accentuat? Și pensia de drept cu cat se mărește eu acum am 680 după 40 de ani de munca în sănătate.

  2. Am o vechime in sistemul public de pensii de 12 ani si 3 luni – din motive de sanatate am obtinut gradul de invaliditate 3 si persoana cu handicap accentuat – am trecut la pensie de limita de varsta – sunt numita pers.cu pensie sociala sau trebuia sa se faca o corectie si sa adune la vechime si stagiul asimilat – este corect 520 a devenit in cazul meu 532- 0722787053- multumesc

  3. Buna ziua,vreau sa intreb ,pina,n 2016 am fost pensionata medical gr accentuat ,din 2016 sant pensionata definitiv c o pensie de 701 lei,intrebarea este pe langa pensie se adauga si pensia medicala de gr accentuat ,ca vederea este mai grava,multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here