19 Februarie, 2018

MEMENTO. Azi este ultima zi pentru depunerea formularului 013!

Conform Calendarului fiscal Lege5, contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente trebuie să depună formularul 013 până astăzi.

Concret, vizate sunt persoanele care au sedii permanente înregistrate fiscal înainte de 30 iunie 2013. Odată cu formularul trebuie depuse şi două liste cu sediile: una le va conţine pe cele care îndeplinesc condiţiile pentru a fi plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor, iar cealaltă le va conţine pe cele care nu îndeplinesc aceste condiţii.

În mod normal, formularul 013 (“Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente”) trebuie completat cu ocazia primei înregistrări fiscale.

» Descarcă Formularul 013.

Acesta poate fi depus la registratura organului fiscal în a cărui rază teritorială se află sediul permanent desemnat sau la poştă (scrisoare recomandată).

Consultă şi lista obligaţiilor fiscale care trebuie rezolvate în luna august.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu