23 August, 2017

Lista posturilor vacante de execuţie de la instanţe şi parchete va fi postată pe pagina web a CSM

În Monitorul Oficial nr. 754 din 9 noiembrie 2012 a fost publicată Hotărârea nr. 911/2012 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 193/2006.

Conform actului normativ, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca, în scopul informării judecătorilor şi procurorilor care intenţionează să formuleze cereri de transfer, în prima zi lucrătoare a lunii în care urmează a se soluţiona aceste solicitări, se publică pe pagina de internet a CSM lista posturilor vacante de execuţie de la toate instanţele şi parchetele, precum şi a posturilor care urmează a se elibera.

Posturile vacante de conducere nu se ocupă prin transfer, ci potrivit procedurilor speciale stabilite prin lege şi regulament.

În cadrul Hotărârii CSM se mai prevede adăugarea unui nou alineat, la articolul 2, după alineatul (1), care explică semnificaţia sintagmei „posturi ce urmează a se vacanta”. Astfel, prin acestea se face referire la acele posturi cu privire la care s-a decis, anterior publicării listei sau cel târziu la data publicărei ei, promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, promovarea la instanţele şi parchetele superioare, transferul, numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător ori eliberarea din funcţie.

Actul legislativ acţionează conform:

- art. 38, alin. (1) şi art. 23, alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată;

- art. 60 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

- art. 133, alin. (5) din Constituţia României, republicată.

Sursa: Monitorul Oficial

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu