20 Februarie, 2018

Legislaţie: Ordinul CSA nr. 9/2013 pentru modificarea Normelor privind calificarea profesională a intermediarilor în asigurări

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 9/2013 pentru modificarea Normelor privind calificarea profesională şi pregătirea continuă a intermediarilor în asigurări, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 9/2012, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 95 din 15.02. 2013.

Intrat în vigoare la: 15 februarie 2013

Potrivit Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din data de 5 februarie 2013, prin care s-a adoptat modificarea Normelor privind calificarea profesională şi pregătirea continuă a intermediarilor în asigurări, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 9/2012, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 4 alin. (26) şi (27), art. 8 alin. (1) şi ale art. 35 alin. (5) lit. h) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor emite următorul ordin:

Articol unic. –

Normele privind calificarea profesională şi pregătirea continuă a intermediarilor în asigurări, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 9/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 329 din 16 mai 2012, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 2, litera i) va avea următorul cuprins:

” i) persoanele desemnate să conducă activitatea de intermediere în asigurări la asistenţii în brokeraj – persoane juridice, precum şi personalul propriu al asistenţilor în brokeraj – persoane juridice, cu atribuţii de intermediere în asigurări; conducători ai asistenţilor în brokeraj – persoane juridice, cu obiect unic de activitate;”.

2. Anexele nr. 1 şi 2 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantă din prezentul ordin.

Preşedintele Comisiei

de Supraveghere a Asigurărilor

Daniel George Tudor

Bucureşti, 8 februarie 2013.

Nr. 9.

ANEXA Nr. 1

(Anexa nr. 1 la norme)

INSTITUTUL DE MANAGEMENT ÎN ASIGURĂRI

Date de identificare (Reg. com./Reg. jud., CUI)

SIGLA (dacă este cazul)

CERTIFICAT DE ABSOLVIRE

a programului de calificare profesională

Doamna/Domnul …………………………………, născut(ă) la data de ………………. în ………………………, judeţul ……………………., CNP ……………………………, a absolvit cu nota …………. programul de calificare profesională ……………………… .

Acest program a fost aprobat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Director general,

………………………………………..

(semnătură şi ştampilă)

Data ………………………..

Seria ………. nr. …………………

*

ANEXA Nr. 2

(Anexa nr. 2 la norme)

INSTITUTUL DE MANAGEMENT ÎN ASIGURĂRI

Date de identificare (Reg. com./Reg. jud., CUI)

SIGLA (dacă este cazul)

CERTIFICAT DE ABSOLVIRE

a programului de pregătire profesională continuă

Doamna/Domnul …………………………………, născut(ă) la data de ………………. în ………………………, judeţul ……………………., CNP ……………………………, a absolvit cu nota ………………………………… programul de pregătire profesională continuă ……………………………………….. .

Acest program a fost aprobat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Director general,

………………………………………..

(semnătură şi ştampilă)

Data ………………………..

Seria ………. nr. …………………

Acest certificat este valabil până la ………………………… .

Despre autor  ⁄ Lege5

Ca profesioniști, cu toții ne dorim să identificăm modificările legislative rapid și să evităm erorile. Dacă până acum această activitate consuma timp și resurse, azi ne putem baza pe softul Lege5 pentru această sarcină. Având un motor de căutare performant, Lege5 procesează informația și oferă rezultate exacte la nivel de paragraf în câteva secunde. O performanță, dacă ținem cont de faptul că softul conţine o bază de date complexă: atât legislația românească și europeană, cât și jurisprudența românească și europeană. Lege5 a fost gândit pentru oameni activi și mobili. De aceea, am creat variante care se potrivesc oricărui dispozitiv şi stil de lucru. Click aici şi află mai multe.

Un comentariu

  • Răspunde
    octombrie 6 2016

    iNTREBARE
    Daca am o adeverinta de la CARPATICA ASIG prin care se atest incadrarea sus numitei in situatatia de exceptie prevazuta de art.3 al.2. lit.b din ordinul CSA nr..9/2012cu modificarile si complectarile ca urmare a vechimii de min. 2 aniin ultimii 4 ani in domeniul asigurarilor ,anterior datei de 01.09.2011.
    Mai trebuie sa dau examenul IMA?????

Scrie un comentariu