19 Februarie, 2018

Legislaţie: Circulara nr. 7/2013 privind punerea în circulaţie a unor monede dedicate aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea ASE

Circulara BNR nr. 7/2013 privind punerea în circulaţie, în scop numismatic, a unor monede dedicate aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea, la Bucureşti, a Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale (astăzi Academia de Studii Economice), publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 173 din 29.03.2013 (M.Of.173/2013).

Art. 1. -

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 25 martie 2013, o monedă din argint, o monedă din tombac cuprat şi un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat) dedicate aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea, la Bucureşti, a Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale (astăzi Academia de Studii Economice).

Art. 2. -

Caracteristicile monedelor sunt următoarele:


Sursa foto: Lege5.ro

Aversul 1 prezintă Palatul Academiei de Studii Economice din Bucureşti; valoarea nominală “100 Lei”, stema României, inscripţia “Romania” şi anul de emisiune “2013″.

Aversul 2 prezintă Palatul Academiei de Studii Economice din Bucureşti; valoarea nominală “10 Lei”, stema României, inscripţia “Romania” şi anul de emisiune “2013″.

Aversul 3 prezintă Palatul Academiei de Studii Economice din Bucureşti; valoarea nominală “1 Leu”, stema României, inscripţia “Romania” şi anul de emisiune “2013″.

Reversul redă o compoziţie reprezentând Aula Magna a Palatului ASE din Bucureşti; inscripţia în arc de cerc “ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI”, anul înfiinţării acesteia “1913″ şi anul aniversării centenarului “2013″.

Art. 3. -

Monedele din argint şi din tombac cuprat, precum şi setul de monede, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de câte o broşură de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactată în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Art. 4. -

Monedele din argint, din tombac cuprat şi din aur, dedicate aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea, la Bucureşti, a Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale (astăzi Academia de Studii Economice) au putere circulatorie pe teritoriul României.

Art. 5. -

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedelor din argint, din tombac cuprat şi a setului de monede din emisiunea dedicată aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea, la Bucureşti, a Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale (astăzi Academia de Studii Economice) se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Preşedintele Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României,

Mugur Constantin Isărescu

Bucureşti, 14 martie 2013.

Nr. 7.

Actul normativ poate fi consultat gratuit şi pe  Lege5.ro - noul soft legislativ de la Indaco Systems.

Despre autor  ⁄ Lege5

Ca profesioniști, cu toții ne dorim să identificăm modificările legislative rapid și să evităm erorile. Dacă până acum această activitate consuma timp și resurse, azi ne putem baza pe softul Lege5 pentru această sarcină. Având un motor de căutare performant, Lege5 procesează informația și oferă rezultate exacte la nivel de paragraf în câteva secunde. O performanță, dacă ținem cont de faptul că softul conţine o bază de date complexă: atât legislația românească și europeană, cât și jurisprudența românească și europeană. Lege5 a fost gândit pentru oameni activi și mobili. De aceea, am creat variante care se potrivesc oricărui dispozitiv şi stil de lucru. Click aici şi află mai multe.

Fara comentarii

Scrie un comentariu