19 August, 2019

Legea salarizării unitare. Salariile din sistemul de sănătate și asistență socială

 • Salarii de bază pentru personalul de îngrijire și asistență pentru unități de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică
Nr. crt.FuncțiaNivelul studiilorSalariul de bază – lei
Gradația 0
Coeficient
Anul 2022
1InfirmierăG35501,42
2Infirmieră debutantăG34501,38
3Supraveghetor de noapteG25701,03
4Supraveghetor de noapte, debutantG25001,00
5Îngrijitoare, spălătoreasă29501,18
6Bucătar29501,18

ATENȚIE
Salariile de bază prevăzute la pct. 3.2. și pct. 3.3 sunt pentru gradația 0. Salariile de bază pentru gradațiile 1-5 se determină prin majorarea salariilor de bază pentru gradația 0 potrivit prevederilor art. 10 din Legea-cadru 153/2017.


Toate detaliile despre Legea salarizării unitare le puteți vizualiza AICI, însă puteți obține actul în format .PDF pentru a-l avea în permanență AICI sau vă puteți achiziționa un abonament Lege5 de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Florin Amariei

Florin Amariei este un tânăr pasionat de politică, gaming și mașini. Cel mai mult îi place însă să urmărească cele mai noi schimbări legislative din țară și străinătate.

Comentarii

 • Răspunde
  Carmen
  iulie 21 2017

  Buna ziua , in prezent un medic primar gr 5 intr un spital clinc si sef sectie ce salariu de incadrare are ?
  Ca medic primar ar trebui 5616 ! dar ca sef sectie ?? E corect sa ia mai putin adica 5550 ???? la aceiasi vechime cu ceilalti medici primari gr 5 si in plus si sef de sectie ???

 • Răspunde
  Gabriela
  ianuarie 5 2018

  De ce nu sunt recunoscute studiile de psihologie la asistenții medicali în condițiile care este recunoscuta importanta comunicării eficiente și empatice în evoluția favorabila a terapiei pacientului. Ne dorim un personal calificat , dar atunci când îl avem nu-în recunoaștem competenta

  • Răspunde
   februarie 21 2018

   asa este Gabriela! sunt de acord cu ceea ce spui..chiar ar trebui sa ni se recunoasca competentele dobandite din cadrul oricarei facultati..e un plus fata de altii cu atat mai mult cele dobandite in cadrul Facultatii de Psihologie

 • Răspunde
  Hipocrate
  ianuarie 15 2018

  Doamna Gabriela, problema pe care o expuneti este mai mult decat penibila si insignifianta in fata adevaratelor tragedii din sanatate. In conditiile in care un medic rezident anul 1, dupa 6 ani dificili de studii superioare si responsabilitati, primeste brut dd 1985ron!!! Chiar credeti ca ne pasa despre studiile in psihologie ale unui asistent??? Asta este gluma secolului si nu ma pot abtine sa nu comentez. La ce frectie de facultate fac asistentii e normal ca v-ati apucat sa faceti si alte facultati in paralel. Stii ce conteaza mai mult decat empatia asistentului fata de pacient?!! Daca chirurgul ala care il opereaza ii face o rezectie oncologica in margini sanatoase sau daca internistul stie sa ii trateaze 10 comorbiditati simultane fara sa-i faca ficatul si rinichii praf! (Lucruri pe care voi ca asistenti nici nu stiti ca exista daraminte… hai sa ne calmam).
  Asa ca mai dute cu empatia ta si stai linistita in banca. Ai nota 4 pentru azi!

  • Răspunde
   Anca
   octombrie 10 2018

   Crezi ca daca esti medic, esti Dumnezeu? Eu nu dau doi bani pe tine deoarece nu stii sa fii om! Unde e umanitatea la medicii ca tine? Nu te mai numi medic… numeste-te masina de facut bani deoarece ai facut facultatea asta pentru oricare lucru numai nu pentru a ajuta oamenii! Saracii pacienti care iti calca pragul. Garantat au nevoie de psiholog dupa consultatie!

 • Răspunde
  mirela
  ianuarie 24 2018

  Buna ziua,
  Doresc sa stiu daca este legal ca un medic primar – sef sectie sa aiba salarul de baza mai mic decit al unui medic primar subordonat?
  Si daca este corect ca un medic primar care a avut un salar de 5616 sa fie numit medic sef sectie si sa-i scada salarul de baza (5550)? conform codului muncii este legala aceasta scaderea a salariului tarifar?

 • Răspunde
  M N
  februarie 6 2018

  salarii nesimtite in anatomie patologica, e normal ca un analfabet de asistent sa ia 5000?? in ce tara traimmmmmmm???? un asistent de anatomie patologica are program de 6 h apoi mai duce 1/ 2 norma deci calculati cat castiga un as care si a luat diploma pe sub mana. Ne meritam soarta de popor batut in cap.

  • Răspunde
   Paula
   februarie 14 2018

   Aveti cumva idee ce inseamna Anatomie Patologica sau vb strict pe grilele de salarizare?daca nu stiti ce inseamna va recomand ca inainte sa vb sa va interesati si apoi sa jigniti.cand 6 ore pe zi veti inhala formol, xilen si “parfum” de autopsie in loc de aer atunci comentariul d-voastra va fi indreptatit

   • Răspunde
    Cezar
    martie 7 2018

    Bine punctat doamna Paula.cei ce comentează pe aici le doresc numai sa asiste la autopsia unui cadavru in putrefacție.sa stea cu nasul in formol sa vad daca rezista

 • Răspunde
  Gabriela
  februarie 25 2018

  D-ul Hypocrațe se vede ca ești foarte frustrat ca sa nu spun limitat pentru ca dacă ai terminat facultatea de medicina ar trebui sa ști ca fiecare om din sistem are importanta lui și rolul sau . Fapt pentru care medicii adevărați și profesioniști nu le este greu sa recunoască acest aspect., dar din păcate exista și egocentristi ca tine și care arunca o pata neagra pe intregiuni sistemul. Și din păcate exista și medici care fac medicina pe genunchi iar pe aceia îi recunoști după limbajul neadecvat pe care îl folosesc pentru ca vor sa-și acopere propriile minusuri. Iar dacă ar fi sa-ți dau o nota pentru limbaj neadecvat …DA , Îți dau nota 10 . O meriți din plin.

 • Răspunde
  martie 1 2018

  Eu sunt autopsier principal anatomie-patologica. Nu ma intereseaza ce pareri au unii. Intru intr-o sala de disectie si lucrez pe cadavre cu divere boli. E suficient sa ma intep sau sa ma tai int timpul unei autopsii pt a contacta HIV sau hepatita virala C….sau un streptococ….stafilococ….TBC….etc. Eu consider ca munca mea este mai periculoasa decit a unui militar care beneficiaza de legi speciale. Am fost militar si nu am simtit ca as fi in acelasi pericol ca acum. Despre frumusetea profesiei….nu putem vorbi. Nu cred ca exista cineva sanatos mental care sa poata spune ca e pasionat de disecarea cadavrelor. Incarcatura psihologica e imensa. Iar solutiile cu care lucram au un foarte mare potential cancerigen. Daca cuiva i se pare mult…..sa pofteasca…..sa disece in jur de 8000-9000 de cadavre si apoi sa imi povesteasca parerea lui despre salarii nesimtite

 • Răspunde
  Valeria
  martie 1 2018

  Este corect ca o îngrijitoare sa aibă salariul mai mic decât o infirmiera intr-o secție cu paturi in contextul in care amăndoua au aceleași atribuții ,nu este normal ca salariile sa fie egale ????

  • Răspunde
   Ivan
   iulie 24 2018

   Nu este normal sa nu ne mai plateasca cele 12 ore in care alergi si muncesti de una singura pe o sectie intreaga,noi ingrijitoarele suntem platite foarte prost si muncim poate mai mult decat o infirmiera.Dar nimeni nu ia nici o masura..traim intr-o tara de tot rasul..

 • Răspunde
  Frunza
  aprilie 4 2018

  Buna ziua.Sotul meu lucrează că tehnician principal aparatură și utilaje medicale și nu este cuprins niciunde in grila de salarizare!Va rog să mă lămuriți și pe mine in aceasta problemă!Spitalul este cu paturi sub 400.Va mulțumesc.Astept răspuns.

 • Răspunde
  IOAN
  iunie 20 2018

  Buna ziua.Sunt statistician medical de 34 de ani cu studii medii (liceu metematica fizica) va rog sa ma lamuriti daca de la 1 Martie 2018 beneficiez si eu de majorarea de salariu odata cu asistentele medicale direct in grila din 2022.
  Va multumesc.Astept un raspuns

 • Răspunde
  Costinar
  iulie 21 2018

  Buna! Va rog sa mi spuneti unde ma incadrez in grila de salarizare: registrator medical, in 1 nov 2018 am 20 ani vechime dar ca si registrator am 6 ani, spital de psihiatrie, sectie Psihiatrie. Multumesc!

 • Răspunde
  dumitru
  octombrie 9 2018

  La tabelul corespunzator, funcții avute în sistemul de sănătate care beneficiază de majorarea salariului de bază conform Legii salarizării:
  - la ce se refera functia pct. (10) Sef Echipa?

 • Răspunde
  Claudia
  noiembrie 18 2018

  Asistentul fiziokinetoterapie cu diploma de postliceala unde se incadreaza?

 • Răspunde
  Mariana
  ianuarie 15 2019

  Cat are un ingrijitor bugetar cu peste15 ani vechime in2019

 • Răspunde
  Costinar
  ianuarie 19 2019

  Buna seara! Va rog sa mi spuneti unde ma incadrez pe grila Registrator medical Sectie Psihiatrie 20 ani vechime impliniti spor 50% in spital de psihiatrie 85 paturi. Care ar fi salariul net? Multumesc!

Scrie un comentariu