Aproape jumătate dintre contribuabilii la care au fost constatate nereguli, în urma controalelor realizate pe Litoral în minivacanţa de 1 mai de Direcția Generală Antifraudă din cadrul ANAF, au scăpat doar cu avertisment, Fiscul acţionând în spiritul legii prevenţiei, potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie.

Inspectorii antifraudă au sancţionat cu avertisment  peste 45 % din faptele contravenționale constatate pe parcursul controalelor operative,  în condițiile în care au fost verificați 48 contribuabili și au fost constatate fapte contravenționale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 129.500 lei.

Potrivit ANAF, la nivel național, inspectorii antifraudă au verificat 256 de contribuabili la care au constatat nereguli pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 1.196.400 lei și au dispus confiscarea de sume nejustificate și bunuri fără proveniență legală în valoare de 70.196 lei.

În plus, în situații care relevau un grad ridicat de neconformare, a fost dispusă suspendarea activității pentru 9 contribuabili, 5 pentru nerespectarea obligației de a emite bonuri fiscale și 4 pentru comercializarea de băuturi alcoolice nemarcate.

Legea prevenţiei, care a fost pusă în dezbatere publică la sfârşitul lunii martie, stabileşte că în cazul anumitor contravenţii firmele vor primi mai întâi un avertisment şi un plan de remediere din partea instituţiilor de control. Contribuabilii vor avea la dispoziţie un termen de remediere de maxim 90 de zile calendaristice, stabilit de comun acord de către agentul constatator împreună cu contravenientul, pentru faptele constatate.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here