24 Februarie, 2018

Lecţia de business

Afaceri, afaceri şi iar afaceri. Toată lumea povesteşte despre afaceri, despre cum să ajungi în Top 5 sau 3. Sau chiar pe primul loc. Aşa că ne-am gândit să vă propunem în continuare câteva informaţii interesante care ar trebui ştiute şi urmate în demersul spre succes al unei afaceri.

Şi ca aceste sfaturi să aibă o şi mai mare greutate, sunt oferite de miliardarul britanic Richard Branson.

1. Richard Branson spune că nu ar trebui să ne temem de schimbare şi să o implementăm. Ştim cu toţii că există suişuri şi coborâşuri în orice afacere şi că firmele, companiile nu sunt nemuritoare. Pentru asta, Branson spune că un antreprenor ar trebui să fie pregătit să se adapteze, să evite nostalgia. Mereu există o modalitate de a ghida spre alt drum compania din cauza mediului de business care este într-o continuă schimbare. Aceasta trebuie să îi inspire pe angajaţi să gândească la rândul lor ca nişte antreprenori.

2. Un alt punct de referinţă în afaceri este greşeala.
Când faci una, nu trebuie să renunţi, ci să o accepţi, să dai înapoi, dar să nu te prăbuşeşti. Cred că suntem de acord cu toţii că nu găsim tot timpul cele mai bune soluţii şi deciziile nu sunt corecte sau “the best choice” mereu. Trebuie învăţat din greşeli. Cum spune şi Branson, “Onestitatea nu este doar cea mai bună soluţie, ci singura soluţie”. Problema trebuie analizată şi rezolvată.

3. Asumă-ţi riscuri!
Oamenii curajoşi nu vor trăi veşnic, în timp ce fricoşii nu vor trăi deloc. Nu spun să pornim la drum cu gânduri negative, dar trebuie să fim pregătiţi şi de eşec şi de reuşită. Antreprenorul britanic ne sfătuieşte să ne pregătim pentru a fi puşi la podea, dar, în acelaşi timp, explică faptul că nu există un eşec total.

» Citeşte integral articolul scris de Marilena Ispas pe CariereOnline.ro.

Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu