24 Februarie, 2018

La HR Summit Timişoara se va discuta despre ce îi motivează pe salariaţi şi ce îi face mai productivi

60% dintre angajaţii unei companii nu înţeleg direcţia şi obiectivele companiei pentru care lucrează, în timp ce doar restul de 40% înţeleg aceste lucruri, conform unui studiu realizat de ASTD – una dintre cele mai mari companii de training din lume. Acelaşi studiu arată că 80% dintre angajaţi nu au obiective personale, cu atât mai puţin legate de compania la care sunt angajaţi.

Motivarea salariaţilor va fi unul dintre subiectele abordate la HR Summit Timişoara – eveniment la care Indaco Systems este partener media.

Despre rezultatele acestui studiu (şi nu numai) va vorbi la HR Summit Doru Dinu, care are o experienţă de zece ani în domeniul resurselor umane şi care actualmente este Senior Trainer în cadrul Dale Carnegie Romania.
 
Studiul ASTD mai arată că angajaţii îşi petrec mai puţin de jumătate din programul de muncă discutând şi muncind în scopul companiei, 30% navingând pe internet sau cumpărând cadouri pentru cei dragi de pe site-uri. Restul de 20% din timpul lor de la birou îl petrec bârfind despre viaţa personală a colegilor sau discutând despre politică.

Potrivit aceluiaşi studiu:

- 59% dintre angajaţii implicaţi vin cu idei inovative la locul de muncă;
- doar 3% dintre cei neimplicaţi şi nemotivaţi fac acest lucru;
- 70% dintre angajaţii implicaţi au o înţelegere bună asupra modului de a răspunde aşteptărilor clienţilor;
- doar 17% dintre cei neimplicaţi sunt la acelaşi nivel.

Mai mult, probabilitatea ca un angajat motivat să plece din companie este cu 87% mai mică decât în cazul unuia nemotivat.

Potrivit  ASTD, 91% dintre persoanele chestionate consideră că elementul cel mai important în gradul lor de implicare este felul de a comunica şi de interacţiona al superiorilor lor. Acest lucru s-a dovedit a fi mai important  pentru  angajaţi decât salariul şi beneficiile materiale, dar şi decât oportunităţile de promovare.

Studiul a fost realizat în 60 de ţări, printre care şi România.

Mai multe detalii despre această ediție HR Summit găsiți pe Timisoara.hrsummit.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu