Poliţia rutieră face o dată la un timp acţiuni de control de rutină. Asfel, șoferii opriți de poliție trebuie să fie atenți la câteva aspecte. Pe lângă verificarea legalităţii actelor, controlul poate însemna şi verificarea accesoriilor pe care nu vrem să le folosim vreodată – o trusă de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu.

Șoferii care nu au unul dintre aceste accesorii, ori dacă ele nu sunt conforme legii, riscă să primească amendă. Această greşeală se încadrează în clasa a II-a de sancţiuni cu patru sau cinci puncte-amendă, valoarea amenzii fiind astfel de 590 de lei sau de 725 de lei.

 Potrivit Ordinului nr. 987/2007 pentru aprobarea conţinutului minim al trusei sanitare auto, ambalajul trusei sanitare auto trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;
  • să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

Eticheta trusei sanitare auto trebuie să conţină:

  • denumirea produsului;
  • denumirea şi adresa producătorului;
  • denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz.

La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse cu aceleaşi caracteristici, introduse pe piaţă cu respectarea cerinţelor prevăzute de Ordinul nr. 987/2007

Vezi aici Ordinul nr. 987/2007

Vezi aici alte articole despre circulația pe drumurile publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here