18 August, 2017

Judecatoria Sector 3 – Adriean Videanu obligat sa-i plateasca lui Rosca Stanescu daune morale pentru ca l-a facut „santajist”. Videanu va publica hotararea pe cheltuiala lui in cinci cotidiene centrale

Hotarare judecatoreasca bine cantarita la Judecatoria Sectorului 3. Paratul Adriean Videan (fruntas al PDL, fost primar general al Capitalei) a fost obligat sa-i plateasca cunoscutului jurnalist Sorin Rosca Stanescu daune morale de 1000 lei, iar in plus sa publice pe cheltuiala sa sentinta civila in cinci cotidiene centrale, respectiv “Adevarul”, “Evenimentul Zilei”, “Jurnalul National”, “Romania Libera” si “Libertatea”. Reclamantul Sorin Rosca Stanescu a fost reprezentat in acest dosar de maestrul George Papu din Baroul Bucuresti (foto) avocat specializat in litigii de presa si nu numai. Sentinta JS3 Judecatoria Sectorului 3, pronuntata in dosarul nr. 46310/301/2010 nu este definitiva, fiind atacabila cu apel.


Videanu l-a facut santajist pe Rosca, dupa care l-a cautat sa-si ceara scuze ca a fost doar „o impresie”

Litigiul in care Adriean Videanu a fost sanctionat civil are la baza afirmatiile acestuia din 2009 de pe un post de televiziune, unde a afirmat ca Sorin Rosca Stanescu ar fi practicat santajul. In proces nu s-a adus nicio proba in acest sens. In schimb, maestrul George Papu a probat in sprijinul clientul sau caracterul lui Adriean Videanu, cu dovezi materiale si testimoniale despre un episod din 2006 cand, in urma unor articole de presa din ziarul ZIUA in care se arata cum s-a imbogatit fostul primar general din afaceri cu statul, acesta din urma a organizat o conferinta de presa in care a declarat ca Sorin Rosca Stanescu l-ar fi santajat. La scurt timp, prin vara lui 2006, Adriean Videanu a venit in redactia ZIUA si a cerut sa-i explice lui Rosca cum simte el treaba. Ex-directorul ZIUA l-a primit in biroul sau, dar a pus conditia ca discutia sa fie inregistrata audio si video, fapt acceptat de Videanu. Inregistrarea a fost depusa la dosar si vizionata de judecatorul de la JS3, din ea reiesind modul jenant in care Adriean Videanu a incercat sa-l imbuneze pe Rosca Stanescu, fara a putea sa explice de ce a facut astfel de afirmati despre directorul ZIUA.

Comunicatul avocatului George Papu

Judecatoria Sectorului 3 s-a pronuntat in procesul in care jurnalistul Sorin Rosca Stanescu l-a actionat pe Adriean Videanu, intrucat acesta din urma l-a acuzat pe jurnalist ca l-ar fi santajat. Adriean Videanu este obligat la plata a 1.000 lei cu titlu de daune morale si la publicarea integrala, pe cheltuiala sa, a hotararii judecatoresti in ziarele Adevarul, Evenimentul Zilei, Junralul National, Romania Libera si Libertatea. Dosarul in care Adriean Videanu a fost condamnat are numarul 46310/301/2010, aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti” – cabinet avocat George Papu

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu