18 Martie, 2018

Îţi plac jocurile video? Dacă da, ai şanse mari să fii angajat

Şi asta nu are nicio legătură cu poziţia pentru care aplici, ci cu abilităţile tale oarecum nonprofesionale. Poţi să fii agent de vânzări, bucătar, om de marketing sau inginer mecanic.

Dacă te încumeţi să intri în joc şi eşti competitiv, ai mari şanse să ajungi direct în ultima etapă a recrutării. Totul constă în acumularea de puncte. Cât mai multe puncte.

Vorbim de “Gamification”, acel “nou şerif din oraşul recrutărilor” care ne poate aduce din postura de posibil candidat în cea de angajat, fără să trecem prin etapele tradiţionale: trimitere CV, selecţie, testare, interviu, angajare.

Se întâmplă astfel: angajatorii care vor să se diferenţieze de concurenţă, astfel încât să atragă cei mai buni oameni de pe piaţă, transformă anumite faze ale procesului de recrutare într-o experienţă de tip joc ce le permite, după caz, să evalueze diverse abilităţi: gândirea rapidă, creativitatea, capacitatea de a rezolva probleme, competitivitatea, managementul timpului, rezistenţa la presiune şi alte abilităţi care nu pot fi măsurate atât de bine în etapa de selecţie a CV-urilor, la interviuri sau la testele cu răspunsuri multiple.

» Citeşte articolul integral pe CariereOnline.ro.

Foto: Sxc.hu

Fara comentarii

Scrie un comentariu