Inspecţia Muncii a emis un comunicat de presă prin care atenţionează asupra apropierii datei de 31 martie 2018 (sâmbătă), care reprezintă termenul până la care toţi angajatorii trebuie să transmită în registrul general de evidență a salariaților (REVISAL), orice modificare a salariului de bază brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri, în contextul mutării CAS și CASS la angajat.

Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat s-a făcut începând cu data de 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod Fiscal, termenul fiind prelungit doar în ceea ce privește obligația de transmitere a datelor către REVISAL.

” Începând cu luna decembrie a anului trecut și în primele 3 luni din acest an, Inspecția Muncii a desfășurat o campanie națională de conștientizare care a urmărit informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor. Acțiunile inspectorilor de muncă au fost legate de completarea și transmiterea în registrul general de evidență a salariaților a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.”, precizează Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat

De reţinut şi faptul că, după 31 martie 2018, Inspecţia Muncii a anunţat controale menite să sancționeze abaterile de la legislația în vigoare.

Contribuţiile sociale în 2018

CE?

CÂT

CINE?

DE REŢINUT

CAS

(asigurări sociale)

 

25% din salariul brut

(pentru condiţii normale de muncă)

datorată de salariat,

plătită de angajator

Se adaugă +4% pentru condiţii deosebite de muncă/ +8% pentru condiţii speciale

CASS

(asigurări sociale de sănătate)

10% din salariul brut

datorată de salariat,

plătită de angajator

 

CAM

(asiguratorie pentru muncă)

2,25% din salariul brut

datorată de angajator,

plătită de angajator

Reprezintă cumulul dintre actualele contribuţii pentru risc de şomaj, accidente de muncă, concedii medicale, creanţe salariale


Ai nevoie de Codul fiscal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here