20 Iulie, 2019

Informatizarea justiţiei: Oamenii ar putea avea dosar electronic

Ministerul Justiţiei îşi propune să înceapă în acest an un proiect de informatizare a instanţelor de judecată, astfel încât oamenii să aibă parte de un dosar electronic şi “să nu mai vină efectiv până la instanţe”.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, că un astfel de proiect de informatizare ar duce la o descărcare a instanţelor deoarece grefierii nu s-ar mai ocupa de anumite proceduri care “le mănâncă mult timp”, ci doar de administrarea unui dosar.

“Sper să putem demara anul acesta şi un proiect destul de amplu la nivel naţional de informatizare, în aşa fel încât oamenii să aibă parte de un dosar electronic şi atunci să nu mai vină efectiv până la instanţă, să nu mai încarce instanţele. Grefierii să se poată ocupa de ceea ce ţine mai degrabă de administrarea unui dosar decât de proceduri care le mănâncă foarte mult timp. Şi atunci, evident că trebuie să ne gândim şi la dimensiunea spaţiilor destinate justiţiei”, a spus Robert Cazaciuc.

Sursa: Mediafax.ro

Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Un comentariu

  • Răspunde
    Luca
    februarie 23 2014

    Bibicul Cazancioc nu prea stie ce vorbeste. Chestiunea nu e noua, se discuta de circa 20 de ani, de cand au fost facuti primii pasi in cadrul Programului Phare 1993. Ca sa poata face asa ceva, trebuie ca absolut tot ce intra sau iese din dosar sa fie scanat si introdus apoi in ECRIS, dar actualul ECRIS IV facut de o firma de golani din Grecia este o catastrofa, ce nu functioneaza si care a permis, intre altele, manariile ce au dus la dirijarea dosarelor. Sa intrebe mai bine grefierii si arhivarii care sunt problemele sistemului si, daca vrea sa faa o treaba cu temei, sa aiba grija cum se va face licitatia pentru noul sistem. A nu se uita ca ECRIS I si II, cele elaborate de INDACO, au fost perfecte, pana si-a bagat dracul coada si a fost aranjata licitatia ca sa castige o firma ce a dat parnosul cuvenit.

Scrie un comentariu