26 August, 2019

Informare a MMFPS privind tichetele de călătorie pentru pensionari

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale ne informează că toţi pensionarii (aproximativ 4.537.000), aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi cei aflaţi în evidenţa Caselor Sectoriale de Pensii, vor primi, ca şi în anii precedenţi, tichetele de călătorie cu 50 % reducere din costul acestora (tichetului de călătorie). 

În informarea de presă prezentă pe site-ul MMFPS  se precizează că pensionarii vor primi documentele de călătorie cu reducere de 50 la sută, cel mai târziu în luna februarie.

 Cadru legal

Tot în comunicatul dat presei, MMFPS reaminteşte că, prin adoptarea Ordonanţei de Guvern nr.8/2011, modalitatea de emitere şi transmitere  a documentelor de călătorie acordate pensionarilor s-a modificat.

În acest sens, fiecare pensionar urma să primească un card, o legitimaţie de transport personalizată cu numele şi codul numeric personal al fiecărui beneficiar. Însă, din cauza contextului economic actual, termenul de aplicare a OG nr.8/2011 a fost prorogat până la data de 31.12.2012.

Având în vedere această situaţie, a fost nevoie de noi demersuri pentru emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea transmiterii acestora ca şi până în anii precedenţi, respectiv taloane de călătorii, tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice şi distribuite odată cu drepturile de pensie.

Nu în ultimul rând, deoarece OUG nr.120/2011 a fost publicată pe data de 28 decembrie 2011, iar procedura de actualizare a bazelor de date, de procurare a hârtiei speciale şi de tipărire a documentelor de călătorie este complexă, pensionarii vor primi aceste documente cel mai târziu în februarie, odată cu plata drepturilor aferente acestei luni.

Sursa : Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu