20 Martie, 2018

INFOGRAFIC: Ajutorul de deces – beneficiari, acte necesare, valori

Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului asiguratului, al pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurări sociale şi se afla în întreţinerea titularului la data decesului. Potrivit prevederilor incluse în cadrul Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi Normei de aplicare aprobate prin Hotărârea Guvernului  nr. 257/2011, haideţi să vedem ce persoane beneficiază de acest sprijin financiar, cum a crescut cuantumul ajutorului de deces în ultimii zece ani şi ce acte sunt necesare pentru obţinerea lui: 

ajutor deces Copy (3)

(P) Poţi achiziţiona online forma actualizată la zi (format PDF, MOBI) a Legii nr. 263/2010 de pe Lege5.ro sau te poţi bucura de o informare de top, prin urmărirea modificărilor legislative, chiar şi la nivel de paragraf!

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Un comentariu

  • Răspunde
    ghita
    aprilie 21 2014

    Buna ziua am o problema socrul meu este pensionat pe caz de boala astazi am aflat ca el trebuia sa se prezinte pe data de 16 aprilie la comisia de expertiza sa i se prelungeasca pensionarea pe caz de boala pentru inca un an numai ca el este foarte bolnav nedeplasabil asteptanduise moartea in maxim 10zile.intrebarea este daca familia mai poate beneficia de ajutorul de deces ca si pensionar trecand 15 zile fara sa se prezinte la comisia de expertiza medicala. multumesc

Scrie un comentariu