25 Februarie, 2018

Indaco Systems vă recomandă conferinţa “Codul insolvenţei” (20 februarie)

Pe 20 februarie va avea loc în Bucureşti conferinţa “Codul insolvenţei”, în care se va aborda problematica din jurul noului act normativ privind insolvenţa.

Conferinţa este organizată de ziarul Bursa în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi se va ţine la Hotelul Pullman, World Trade Center Bucharest, sala New York, începând cu ora 9:30.

Indaco Systems
este partener media al conferinţei “Codul insolvenţei”.

Printre speakerii invitaţi la eveniment se numără Bogdan Olteanu, viceguvernator al Băncii Naţionale a României, Adrian Volintiru, secretar de stat în Ministerul Economiei, Florin Moţiu, consilier al ministrului justiţiei şi Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Confirmarea participării la conferinţă se face prin completarea şi remiterea formularului de participare pus la dispoziţie de Bursa.

***

Prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă au fost suspendate după ce Curtea Constituţională a găsit întreg actul normativ ca fiind neconstituţional.

Proiectul de lege privind insolvenţa se află în prezent la Senat (prima Cameră sesizată), iar apoi va fi transmis Camerei Deputaţilor.

Potrivit Simonei Miloş, preşedintele INPPI, proiectul de act normativ a fost întocmit fără să se ţină cont de recomandările făcute de Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi de Banca Mondială (BM).

Proiectul întors în Parlament este acelaşi cu cel promovat prin Ordonanţa de urgenţă, cu excepţia faptului că au fost eliminate cele două articole declarate neconstituţionale. Recomandările făcute de FMI şi BM sunt în amendamentele Ministerului de Justiţie, care a coordonat proiectul, fiind transmise Parlamentului sub această formă. Ar fi fost bine ca acestea să fi fost prinse în textul de lege. Nu ne rămâne decât să sperăm că Parlamentul va opera în proiect atât recomandările făcute de organismele internaţionale, cât şi cele pe care le va primi de la specialiştii din domeniu, de la oamenii de afaceri etc., a precizat Simona Miloş, conform Bursa.

Mai multe informaţii despre conferinţa “Codul insolvenţei” — la care Indaco Systems este partener media — găsiţi în pagina dedicată de pe site-ul Bursa.ro.

Fara comentarii

Scrie un comentariu