25 Martie, 2019

Începutul anului 2014 ne va aduce un nou Cod fiscal? Rescrierea actului normativ este aproape finalizată

Rescrierea Codului fiscal este aproape finalizată, iar aplicarea acestuia începând cu data de 1 ianuarie 2014 este o posibilitate, conform spuselor unui oficial al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), citat de Agerpres.

Dan Manolescu, secretar de stat în MFP, a declarat că, deşi noul Cod fiscal ar putea fi pus în aplicare începând cu prima zi a noului an, mai bună ar fi varianta extinderii perioadei în care propunerea de act normativ se va afla în dezbatere.

Rescrierea Codului Fiscal este aproape de final. L-am lansat în dezbatere, la nivelul ministerului, grupurilor de lucru, în ideea de a-l aplica cu 1 ianuarie 2014 sau de a-l lăsa în dezbatere un timp mai îndelungat, pentru a nu grăbi lucrurile. Fiind un proiect de o asemenea amploare, nu trebuie grăbit. (…) Credem că nu ar fi benefic ca acest proces să fie făcut în grabă şi să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2014, pentru că ar crea, din nou, impresia de instabilitate şi lipsă de credibilitate, a afirmat Dan Manolescu.

Potrivit oficialului, noul Cod fiscal va avea o nouă structură.

În urma acestui proces de rescriere, pe lângă partea de corelare a apărut şi o restructurare a Codului, ceea ce s-ar putea să-l facă, în primă instanţă, un pic greoi de accesat utilizatorilor care sunt obişnuiţi cu o anumită structură, aşa cum avem în prezent în Codul Fiscal, a precizat Dan Manolescu.

Conform Agerpres, procesul de rescriere a Codului fiscal a fost demarat de mai bine de şase luni.

Sursa: Agerpres

comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu