21 Februarie, 2018

Impozitul forfetar va fi o sumă fixă mai mică decât taxarea de 16% pe profit sau cea de 3% pe afaceri

Ministrul delegat pentru IMM, turism şi mediu de afaceri, Maria Grapini, a anunţat că noua modalitate de impozitare a firmelor va fi o sumă fixă considerabil mai redusă decât impozitarea din prezent. În acest fel, suma fixă va înlocui impozitul pe profit şi cel pe cifra de afaceri, scrie Mediafax.

“Impozitul trebuie să fie motivant pentru cei care sunt corecţi, să plătească mai puţin decât ar plăti 16% impozit pe profit la o înregistrare corectă a veniturilor şi cheltuielilor şi mai puţin decât 3% pe cifra de afaceri. Suma fixă este singurul impozit şi va înlocui impozitul fie pe cifra de afaceri, fie pe profit. (…) Noul impozit este cel mai etic mod de plată şi este de trei ori mai puţin decât plata a 16% impozit pe profit, într-o înregistrare corectă”, a declarat Maria Grapini.

Noua soluţie pleacă de la ideea diferenţelor care există între diferitele domenii de activitate atunci când vine vorba de obţinerea venitului şi profitului.

“Pentru prima dată în România am propus un studiu-pilot pe cod CAEN, pentru că altfel se obţine venit şi profit din industria hotelieră, altfel se obţine din restaurante şi altfel din service auto. Am făcut un studiu pe patru coduri CAEN”, a mai declarat Maria Grapini.

Impozitul forfetar vizează doar unele servicii şi ar urma să fie introdus de la 1 iulie.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu