16 Februarie, 2019

Impozitul diferenţiat pe salarii ar putea fi introdus în perioada 2014-2016

Guvernul României ia în calcul introducerea impozitului diferenţiat pe veniturile din salarii, conform Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2014-2016.

Astfel, ar urma să se renunţe la cota unică de 16% şi să se introducă impozitul diferenţiat pe cote de 8%, 12% şi 16%. Acestea vor putea fi stabilite pe grile de venit.

Rămâne [cota] unică [de 16%] pentru toate societăţile comerciale şi pentru anumite categorii de persoane fizice defavorizate încercăm să o ducem la 12% şi la 8%, a precizat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern de azi, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor (MFP), introducerea impozitului diferenţiat se numără printre măsurile aflate în analiză pentru stimularea mediului de afaceri (aplicabile în limita spaţiului bugetar permis).

Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2014-2016 este accesibilă la adresa asta.

Surse: MFP, Agerpres | Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu