25 Martie, 2019

Importanţa echipelor şi cele cinci disfuncţii ale muncii în echipă

Performanța și eficiența echipelor, în special a celor de executives, au început să constituie un focus pentru majoritatea organizațiilor din ziua de azi.

Cu toate acestea, deşi lucrul în echipă este o practică răspândită în toate organizațiile, deseori atingerea performanţei într-o echipă nu este un lucru simplu de făcut şi nu se realizează de la sine.

În contextul provocărilor globale cu care se confruntă astăzi organizațiile, a crea echipe eficiente și performante reprezintă o adevarată provocare, acum mai mult ca oricând.

Mai întâi de toate, de ce este important să avem echipe eficiente mai ales la nivel de top?

Cu cât o echipă operează la un nivel mai înalt în organizație, cu atât are un impact mai puternic și cu atât mai dăunator în cazul în care nu funcționează.

E suficient să ne gândim la impactul financiar și moral al orelor în plus petrecute în ședințe ineficiente, la consecințele deciziilor neluate sau ale acțiunilor neduse la capăt (întrucât nu a fost clar cine ce face și până când), la deciziile și mesajele ce nu sunt cascadate corespunzător – pentru a ne imagina care ar putea fi costul unei echipe disfuncţionale de executives pentru organizație.

» Citeşte integral articolul pe LearningNetwork.ro.

Despre autor  ⁄ Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învăţării, sunt curioşi să îşi descopere limitele şi îşi doresc să obţină rezultate remarcabile în viaţa lor. Portalul (www.learningnetwork.ro) îţi oferă informaţii din industria de learning & development sub formă de ştiri, articole şi review-uri şi posibilitatea de a achiziţiona bilete la conferinţe şi cursuri deschise. Pe platforma online ai acces la calendarul evenimentelor de învăţare şi la catalogul furnizorilor. Learning Nework este locul unde găseşti idei aplicabile pentru: - alcătuirea curriculei de training şi intervenţii facilitate care răspund complet nevoilor organizaţiei tale; - optimizarea programelor de învăţare şi dezvoltare; - arhitectura şi/sau implementarea de conferinţe şi evenimente interne; - dezvoltarea de concepte şi programe customizate de learning & development.

Fara comentarii

Scrie un comentariu