15 Septembrie, 2019

Hotărârea nr. 53/2015 pentru modificarea Regulamentului privind concursul de grefier

Hotărârea CSM nr. 53/2015 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de grefier la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 126/2007, publicată în Monitorul Oficial nr. 105 din 10 februarie 2015 (M.Of. nr. 105/2015).

În vigoare de la 10.02.2015

Având în vedere dispoziţiile art. 36 alin. (1) din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, cu modificările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 133 alin. (5) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările ulterioare,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotărăşte:

Art. I.

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de grefier la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 126/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 233 din 4 aprilie 2007, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

- La articolul 24, alineatul (3) va avea următorul cuprins:

” (3) Pentru ocuparea posturilor vacante de tehnician criminalist, dispoziţiile prezentului regulament se aplică în mod corespunzător. În cadrul probei practice se va include verificarea următoarelor cunoştinţe şi abilităţi:

- realizarea fotografiilor şi video-filmărilor judiciare;

- realizarea schiţelor/desenelor la scară;

- fixarea fotografică şi video şi/sau a mijloacelor materiale de probă;

- stabilirea poziţiei obiectelor prin relaţionare cu repere;

- descrierea obiectelor în detaliu (natură, culoare, formă, dimensiuni, stare de agregare);

- marcarea pe schiţă sau pe desene prin simboluri sau scriptic;

- efectuarea înregistrărilor audio/video în ambiental şi a declaraţiilor persoanelor, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală;

- efectuarea de copii ale suporţilor ce conţin informaţii în format digital (CD/DVD);

- transferul de informaţii de la un mediu de stocare la altul.”

Art. II.

Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii,

judecător Marius Badea Tudose

Bucureşti, 15 ianuarie 2015.

Nr. 53.

Ai nevoie de Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de grefier? Poţi cumpăra actul la zi, în format .pdf, de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Lege5

Ca profesioniști, cu toții ne dorim să identificăm modificările legislative rapid și să evităm erorile. Dacă până acum această activitate consuma timp și resurse, azi ne putem baza pe softul Lege5 pentru această sarcină. Având un motor de căutare performant, Lege5 procesează informația și oferă rezultate exacte la nivel de paragraf în câteva secunde. O performanță, dacă ținem cont de faptul că softul conţine o bază de date complexă: atât legislația românească și europeană, cât și jurisprudența românească și europeană. Lege5 a fost gândit pentru oameni activi și mobili. De aceea, am creat variante care se potrivesc oricărui dispozitiv şi stil de lucru. Click aici şi află mai multe.

Fara comentarii

Scrie un comentariu