16 August, 2017

Guvernul vrea să creeze zeci de mii de locuri de muncă până la finalul anului. Care e obiectivul pe termen lung?

Premierul Victor Ponta a prezentat astăzi ce obiective vrea Guvernul să îndeplinească pe termen scurt şi lung.

Până la finele anului 2013, ţinta este atragerea de investiţii de cel puţin zece miliarde de euro în cinci domenii-cheie: energie, resurse minerale, agricultură, industrie şi infrastructură de transport.

Ţintele pentru 2013 se bazează pe cele cinci domenii cheie de investiţii strategice, pe un minim de zece miliarde de euro şi minimum 50.000 de noi locuri de muncă până la sfârşitul lui 2013, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, pe termen lung obiectivul este creşterea numărului de salariaţi, pentru a se ajunge la egalitate cu numărul de pensionari.

Obiectivul nostru strategic pentru România este acela de a avea un număr de angajaţi cel puţin egal cu cel al pensionarilor, în aşa fel încât să putem să avem o proiecţie sustenabilă pe următorii cinci, zece, 15, 20 de ani, iar efortul principal se va îndrepta spre creşterea acestui număr de salariaţi stabili în aşa fel încât, repet, să avem o perspectivă pe termen mediu şi lung, a mai precizat premierul.

Măsurile anunţate fac parte din Planul naţional de investiţii strategice şi crearea de locuri de muncă (prezentat azi de Guvern).

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu