25 Septembrie, 2017

Guvernul renunţă la introducerea cotei zero de TVA la tranzacţii imobiliare şi în domeniul publicităţii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că Guvernul renunţă la introducerea cotei zero de TVA la tranzacţii imobiliare, situaţia fiind similară şi în ceea ce priveşte domeniul publicităţii.

Întrebat, marţi, dacă se va renunţa la TVA zero pentru imobiliare şi pentru publicitate, Dragnea a răspuns afirmativ.

„Da, este adevărat, pentru că de asta am şi lungit-o atât de mult. Cei din domeniul publicităţii şi din zona presei au spus că această măsură, chiar dacă poate avea efecte bune, poate avea şi efecte perverse, în sensul că ar trebui să aştepte mult la rambursarea de TVA, şi cei din zona de construcţii de locuinţe la fel, a spus Dragnea.

„Din moment cei ei, cei care erau beneficiarii, nu sunt de acord, rămânem doar cu zero la input-urile în agricultură pentru că acolo situaţia este inversă. Ei sunt obligaţi să vândă cu TVA zero produsele, în schimb input-urile intră cu TVA şi tot aşa aşteaptă un an sau doi până se rambursează TVA”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, nu se mai respectă programul de guvernare, Dragnea a răspuns: „Aţi tras o concluzie foarte deşteaptă, doar că toate promisiunile erau pentru beneficiari. Dacă beneficiarii spun că această măsură îi deranjează…”.

În Programul de guvernare al PSD se arăta că va fi extinsă cota zero de TVA pentru vânzarea de locuinţe, publicitate şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 martie 2017.

                         Ce părere au specialiștii?

Despre inițiativa PSD s-a discutat mult în spațiul public, însă ce spun specialiștii? Într-o manieră mai “fiscal-duhovnicească” scrie Adrian Bența, într-un text transmis HotNews. “Preasfânta Biserică a Fiscalității are mulți slujitori ce aplică tainele Evangheliei fiscale cu mai multă sau mai puțină deprindere. Importantă este însă lumina ideii călăuzitoare iar scribii cu state vechi de modifica ale hrisoavelor domnești, afla-vor textul potrivit.

Din perspectiva cotei 0% la TVA pentru servicii de publicitate, pentru vânzarea de locuințe la persoanele fizice sau pentru materialele agricole, se vor găsi resurse bugetare ca sa acopere deficitul. Unde sunt circa 50 miliarde credite de angajament, adică deja aprobate împrumuturi viitoare, se vor mai afla ca cateva si pentru aceste noi reduceri. Asa ca sunt foarte bine venite reducerile de taxe pentru această națiune iubitoare de drept și istovită de cele trecătoare prin memoria scurta.

Din punctul de vedere a tehnicii legislative, cota 0% de TVA poate fi doar o invenție românească, pentru că orice număr înmulțit cu 0 dă tot 0 și nu poate fi o cotă. Însă aceasta este doar o gâlceavă pornită din vibrarea ezoterică a gintei patriarhale exhaustive pentru ca soluția scribilor perceptori este clară cristal.

Vor încadra aceste tranzacții la cele scutite de TVA. Fie scutire cu drept de deducere, când furnizorul mai primește o compensație pentru TVA de la achiziții, printr-o nemiloasă restitutio, fie scutire fără drept de deducere, când furnizorul primește o tradițională țeapă. Actuale scrieri si viitoare scripturi ocupa-vor locul lor, la art. 292 sau 294 din Codex Taxarium mult laudatum el la adoptare in 2015 cu multiple schimbari de enervare regasite dupa.

Desigur, Marea Carte Perceptia Comunitaria Alba Directiva no 112/2006 pentru taxarium indirectium zisa sistem Comun al TVA, citează pe înțelepții ce spun ca nu poți avea o cotă mai mică de 5%, pentru neducere în derizorium a TVA. Însă a noastră națiune a găsit soluții și pentru alte mai dificile canoane, vezi acciza la palică, cand fie a cerut iertaciune Inaltei Cetati, fie a ocolit subiectul si a scris mistocareste”, scrie Adrian Benta.comentarii

Despre autor  ⁄ Florin Amariei

Florin Amariei este un tânăr pasionat de politică, gaming și mașini. Cel mai mult îi place însă să urmărească cele mai noi schimbări legislative din țară și străinătate.

Fara comentarii

Scrie un comentariu