15 Septembrie, 2019

Guvernul pregăteşte o schemă de ajutor pentru angajatorii care înfiinţează cel puţin 20 de noi locuri de muncă!

În vederea susţinerii de noi locuri de muncă, reprezentanţii Guvernului au convenit cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional crearea unei scheme de ajutor pentru angajatorii persoane juridice care înfiinţează minimum 20 de noi locuri de muncă.

Schema constă în suportarea de către stat a jumătate din cheltuielile totale aferente salariilor, nefiind vorba de o scădere a impozitului sau a contribuţiilor sociale.

Conform procedurii, angajatorul va achita întregul cost salarial pentru locurile de muncă nou-create, dar va deconta trimestrial jumătate din acest cost. Condiţia, atât pentru firmele nou-înfiinţate, cât şi pentru cele aflate deja în funcţiune, este să fie create minimum 20 de locuri de muncă într-un an.

De menţionat este faptul că angajatorii pot apela la această schemă de ajutor şi pe parcursul următorilor ani de aplicare a sistemului, în aceleaşi condiţii. Schema de ajutor va fi valabilă timp de şapte ani, începând cu 1 iulie 2014.

Normele de aplicare vor fi prezentate la începutul lunii aprilie, astfel încât să fie posibile preînscrieri până la 1 iulie.

(P) Acum poţi cumpăra online acte normative actualizate la zi (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este un soft de documentare legislativă disponibil în variantele Online, Desktop şi Mobile.

Foto: iStockPhoto.com

Despre autor  ⁄ Denisa Pătraşcu

Licenţiată a Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti (2001), doctor în drept – specialitatea dreptul muncii (2007), membră a Reţelei Juriştilor din Organizaţia Internaţională a Muncii – ONU (2003), membru asociat al CRIFST – Academia Română (2013), membru colaborator al CRIFST – Academia Română (2010-2013), consultant şi senior expert (proiecte fonduri structurale) în domeniul social şi mediator autorizat.

Fara comentarii

Scrie un comentariu