18 Februarie, 2018

Guvernul a stabilit oraşele în care vor fi sediile regionale ANAF şi cele ale Direcţiei Antifraudă!

Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri o hotărâre prin care se stabilesc oraşele în care vor fi cele opt direcţii regionale ale finanţelor publice. Totodată, s-au stabilit şi oraşele în care vor fi sediile structurilor regionale antifraudă.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), oraşele în care vor fi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice sunt Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti.

Stabilirea sediilor regionale s-a realizat pe baza deciziei Guvernului României. Propunerile au fost în favoarea municipiilor cu pondere economică semnificativă şi în care nivelul realizat al veniturilor bugetare şi numărul de contribuabili sunt ridicate, cu luarea în considerare şi a criteriului geografic, se arată în comunicat.

SEDIILE DIRECŢIEI GENERALE ANTIFRAUDĂ FISCALĂ

Prin hotărârea de Guvern au fost stabilite şi oraşele în care vor fi stabilite sediile structurilor regionale antifraudă. Acestea vor fi în Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu şi Bucureşti.

Oraşele au fost alese în funcţie de zonele care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală şi zonele apropiate de frontiere.

Reamintim că atribuţiile direcţiilor generale regionale vor fi de coordonare a administraţiilor fiscale judeţene, preluând doar funcţiile-suport necesare desfăşurării activităţii administraţiilor fiscale judeţene, acestea din urmă desfăşurându-şi activitatea în aceleaşi locuri, relaţia cu contribuabilii rămânând neschimbată”, mai este precizat în anunţ.

Sursa: MFP

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu