24 Februarie, 2018

Guvernul a limitat numărul locurilor de tratament balnear

Guvernul a decis să sisteze contractarea biletelor de odihnă pentru tratament de către Casa Naţională de Pensii şi să limiteze numărul locurilor de tratament balnear, rezervate gratuit, la cel mult 15% din numărul total al locurilor contractate, arată Mediafax.

Decizia va fi aplicată pe parcursul întregului an. Aceste prevederi se găsesc în ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern pentru reducerea cheltuielilor publice.

“Începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, Casa Naţională de Pensii Publice nu mai contractează bilete de odihnă pentru anul 2012″, se arată în document.

În acelaşi timp, Guvernul a stabilit că numărul locurilor de tratament balnear aferente biletelor la care au dreptul gratuit anumite categorii de pensionari, beneficiari ai unor legi speciale şi cu caracter reparatoriu, nu poate depăşi 15% din numărul total al locurilor contractate de Casa Naţională de Pensii.

Şi fostul Guvern a decis, în mai 2010, în contextul măsurilor anticriză, să sisteze acordarea biletelor de odihnă pentru tratament pe parcursul acelui an, numărul locurilor la tratament balnear acordate gratuit fiind de asemenea limitat la 15% din numărul total.

Pentru anul trecut, valoarea biletelor de odihnă a fost stabilită la 10% din suma totală alocată prin Legea bugetului asigurărilor sociale, pentru peste 53.000 de bilete, durata sejurului fiind de şase zile.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu