19 Februarie, 2018

Guvernul a aprobat normele metodologice privind înfiinţarea inspecţiei economico-financiare

Guvernul a aprobat ieri, 28.02.2012, prin hotărâre de guvern, normele metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea inspecţiei economice-financiare, direcţie în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, se arată pe site-ul Executivului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a afirmat că această măsură este parte a demersurilor despre care premierul a vorbit, în urmă cu două săptămâni, când a cerut mai multă atenţie în privinţa utilizării banilor publici şi campaniei împotriva evaziunii fiscale. Campania nu vizează direct evaziunea fiscală, dar vizează un control mai aplicat al utilizării banilor publici.

Activitatea acestei direcţii are în vedere o serie de aspecte economice şi financiare în cadrul unor entităţi de stat precum regii autonome, companii naţionale, societăţi comerciale de stat.

Actul normativ stabileşte, în acelaşi timp, atribuţiile şi competenţele inspecţiei economico-financiare, formele de exercitare a acesteia, drepturile şi obligaţiile organelor de inspecţie şi ale operatorilor economici verificaţi, contravenţiile, sancţiunile şi căile de atac.

Prin aceste norme s-au clarificat obiectivele de control pentru fiecare instituţie în parte, respectiv Curtea de Conturi şi această direcţie constituită la nivelul Ministerului Finanţelor.

Sursa: Guvernul României

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu