20 Ianuarie, 2018

Guvernul a aprobat modificările la Codul rutier şi proiectul va fi trimis Parlamentului!

Proiectul de modificare a Codului rutier a fost adoptat de Guvern în şedinţa de astăzi, însă nu sub formă de ordonanţă de urgenţă, ci sub formă de proiect de lege.

Potrivit declaraţiilor premierului Victor Ponta, forma proiectului a fost schimbată deoarece doreşte să existe o asumare comună (a Guvernului şi a Parlamentului) a acestuia.

Astăzi, Codul Rutier îl trimitem spre Parlament. Vreau să văd foarte clar o implicare a tuturor celor… nu vreau să fie, domnule, «Codul lui Stroe şi Ponta» şi toată lumea contra. Eu vreau să fie vorba despre o asumare comună a lucrurilor esenţiale pe care trebuie să le rezolvăm cât mai rapid, şi anume: siguranţă mai mare pe drumuri, sancţiuni mai dure pentru cei care încalcă legea, aplicarea sancţiunilor. Că degeaba dăm sancţiuni dacă nu le aplicăm. Eu sunt convins că această asumare comună va avea loc foarte repede. Dacă nu, am discutat cu domnul Stroe şi o să ne asumăm doar noi doi şi o să fim doar noi doi cei răi şi toţi ceilalţi buni, dar eu cred că, de fapt, interesul de a avea străzi mai sigure şi pedepse care se aplică e un interes comun şi vreau să cred că Parlamentul ne va sprijini în acest sens, a declarat premierul înaintea şedinţei de Guvern.

Proiectul de lege va fi trimis Parlamentului, acolo unde va intra în procedura de urgenţă.

Dacă proiectul ar fi fost aprobat ca ordonanţă de urgenţă, acesta ar fi putut să intre mai repede în vigoare. În schimb, aprobarea ca proiect de lege înseamnă că va fi nevoie şi de adoptarea de către cele două Camere ale Parlamentului, iar apoi de promulgarea de către preşedintele ţării.

Mai multe informaţii despre modificările propuse la Codul rutier puteţi citi AICI şi AICI.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu