26 August, 2019

Guvernul a adoptat proiectul de lege care prevede că magistraţii corupţi îşi vor pierde pensia de serviciu

În şedinţa din 27 august, Guvernul a adoptat proiectul de lege care propune ca magistraţii corupţi să-şi piardă pensia de serviciu şi indemnizaţia acordată la pensionare sau eliberarea din funcţie.

Judecătorii, procurorii, magistraţii–asistenţi şi asimilaţii acestora care, ulterior eliberării din funcţie, au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie, o infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie sau în legătură cu acestea, ori pentru o infracţiune de serviciu sau în legătură cu serviciul, comise cu intenţie, nu beneficiază de pensie de serviciu şi nici de indemnizaţia prevăzută la art. 81 din Legea nr. 303/2004, este precizat într-un anunţ al Guvernului.

Indemnizaţia acordată la pensionare sau eliberarea din funcţie (pentru judecătorii şi procurorii cu vechime continuă în magistratură de 20 de ani) este egală cu şapte indemnizaţii de încadrare lunare brute.

Deşi îşi vor pierde pensia de serviciu, magistraţii corupţi vor putea beneficia totuşi de pensie în sistemul public.

Proiectul de lege va fi trimis Parlamentului, acesta urmând să intre în vigoare doar dacă va fi adoptat de Senat şi de Camera Deputaţilor.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu