26 August, 2019

Guvernul a adoptat hotărârea privind suplimentarea bugetului schemei de ajutor de minimis, dar lansarea acesteia se amână iar!

Hotărârea prin care se propune suplimentarea bugetului maxim alocat schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri a fost adoptată de Guvern în şedinţa din 21 august.

Bugetul a fost majorat cu 100 de milioane de lei, acum fiind de 500 de milioane de lei.

Această decizie survine atât în urma interesului deosebit manifestat de reprezentanţii mediului de afaceri, cât şi în vederea asigurării accesului la finanţare a cât mai multor operatori economici, în condiţiile în care mediul de afaceri reclamă în mod insistent existenţa unui deficit de finanţare, se arată într-un anunţ al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Ca urmare a acestei decizii, numărul estimat de IMM-uri care vor beneficia de ajutor este de 2000. De aceea, termenele de soluţionare a cererilor de acord pentru finanţare şi a cererilor de plată a ajutorului de minimis vor fi prelungite de la 30 de zile lucrătoare la 60 de zile lucrătoare.

ÎNCĂ O AMÂNARE

Prima sesiune de depunere a cererilor de acord pentru finanţare în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri trebuia să înceapă pe 16 august, dar a fost amânată pentru 26 august pentru a se suplimenta bugetul. Acum, MFP-ul a mai amânat-o cu două zile (28 august, ora 08:30).

Această amânare survine în urma faptului că termenul-limită de depunere a declaraţiilor fiscale ale agenţilor economici – 25 ale fiecărei luni – generează vârful maxim de trafic al încărcării sistemului informatic alocat şi coincide, în luna august, cu o zi nelucrătoare, urmând a fi transferată pentru data de 26.08.2013. Decizia a fost luată pentru a asigura condiţiile optime de derulare a sesiunii de înregistrare online şi accesul nediscriminatoriu al tuturor operatorilor economici la aplicaţia informatică, mai este precizat în anunţ.

Prin urmare, prima sesiune de depunere se va desfăşura între 28 august şi 31 octombrie 2013.

Sursa: MFP

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu