25 Februarie, 2018

Google Reader va fi închis din această vară

Printre produsele care vor fi eliminate pe parcursul acestui an din portofoliul companiei Google, din cauza neperformanţei sau numărului scăzut al utilizatorilor, se află şi Google Reader, un serviciu destul de apreciat pe această piaţa, dar care va fi închis de la 1 iulie 2013.

Google Reader, lansat în urmă cu 8 ani, este un agregator web, care citeşte feed-urile RSS ale site-urilor care oferă această facilitate. Mai exact, acest produs permite utilizatorilor să îşi ordoneze şi să îşi structureze lectura fără a mai accesa site-urile respective. Acest lucru este posibil însă doar dacă feed-ul este complet, nu parţial. Astfel, în Google Reader apar toate articolele noi care nu au fost marcate ca citite de către utilizator.

Google Reader a devenit rapid cel mai apreciat agregator pentru fluxurile RSS, acesta devenind practic şi serviciul implicit pentru sincronizarea acestora pentru cele mai multe aplicaţii pentru platformele mobile. Conform Google, numărul în scădere al utilizatorilor a determinat compania să anunţe închiderea serviciului începând cu data de 1 iulie 2013.

Sursa: go4it.ro

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu