18 August, 2019

Compania Google, amendată cu 7 milioane de dolari pentru colectare ilegală de informaţii

Compania Google a primit o amendă de şapte milioane de dolari pentru că a colectat ilegal informaţii de la reţelele nesecurizate de Internet wireless din SUA cu ajutorul maşinilor care făceau poze panoramice pentru serviciul Street View, anunţă Wired.com.

Suma a fost stabilită în urma unui proces care a implicat 38 de state americane şi care a durat aproximativ doi ani.

Perioada în care maşinile Google-ului au colectat ilegal aceste informaţii este cuprinsă între 2008 şi martie 2010.

Conform sursei citate, compania americană a susţinut că informaţiile au fost colectate involuntar şi că n-au fost şi nici nu vor fi folosite în viitorul apropiat. Ele urmează a fi securizate şi apoi şterse.

În urma procesului, Google a fost obligată să-şi educe angajaţii în privinţa informaţiilor private ale utilizatorilor şi să facă o campanie naţională privind securizarea reţelelor wireless, scrie şi The Telegraph.

Şi Microsoft a primit recent o amendă

Conform Time.com, Microsoft a primit o amendă de 733 de milioane de dolari de la Comisia Europeană pentru că a încălcat o înţelegere prin care se angaja să ofere utilizatorilor posibilitatea de a-şi alege singuri un browser de Internet la instalarea programului de operare Windows. Până acum, Windows-ul avea instalat direct browserul companiei (Internet Explorer).

Vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri publicate pe LegeStart.ro? Urmăreşte-ne pe Facebook şi Twitter!

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu