Gândirea pozitivă în viață și business

“Omul este produsul gândurilor lui; el devine ceea ce gandește.” (Mahtama Ghandi)

Puterea lui “mâine va fi mai bine” sau a lui “putea fi mai rău” este reală, pentru că gândirea pozitivă și optimismul ne influențează sănătatea. Secretul în propriile forțe, încrederea că ne vom descurca indiferent de situație, ne va ajuta să înțelegem că nu avem limite în efortul pe care îl depunem pentru a rezolva o problemă, a ne atinge un obiectiv și a ne clădi un viitor așa cum ni-l visăm. Singurele limite sunt cele pe care ni le impunem singuri.

Sigur, faptul că ne propunem ca de azi să fim pozitivi nu înseamnă că de azi chiar vom fi pozitivi. Dar este începutul unei stări, a unui mod de viață ale cărui efecte le vom descifra în timp, când vom sesiza că lucrurile se petrec altfel, lumea se poartă altfel, noi ne simțim altfel. Nu uitați că propria percepție asupra vieții și modul de relaționare socială îi influențează pe cei din jurul nostru. Pentru că “Orice gând este o sămânță. Dacă plantezi mere acre nu te aștepta să culegi ionatane.”(Bill Meyer)

Cum începem să devenim pozitivi?

• Nu lua lucrurile personal. Acceptă că ai greșit, că poate data viitoare vei proceda altfel, că au existat factori externi de care nu ești răspunzător.

• Renunță la NU. Încearcă să găsești formulări mai puțin agresive, care nu pun de la început o barieră între tine și ceilalți. Înlocuiește ”e rău” cu ”e mai puțin bine”.

• Relaxează-ți corpul și mintea. O gândire pozitivă nu poate trăi într-un creier agitat.

• Privește problemele ca fiind chestiuni temporare. Până la urmă și noi suntem vremelnici pe pământ, cum ar putea problemele să fie altfel.

• Renunță la orgoliu și cere sprijin când ai nevoie de ajutor.

• Înconjoară-te de oameni care gândesc pozitiv. Împreună veți face lucrurile să se îndrepte în direcția pe care o dorești.

• Crează-ți propriile îndemnuri pozitive pe care să le repeți de câteva ori pe zi până când își vor găsi loc în structura ta și vor deveni una cu modul tău de a gândi.

Examenul unei gândiri pozitive este dat atunci când totul pare la pământ. Dacă atunci ai puterea de a face haz de necaz, de a rămâne cu zâmbetul pe buze, de a-ți scutura umerii și a merge mai departe, atunci ești un optimist.

comentarii

Despre autor  ⁄ Isabela Radovici

Fara comentarii

Scrie un comentariu