21 Februarie, 2019

Formularul 013 trebuie depus până miercuri! Ce contribuabili sunt vizaţi?

Contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente trebuie să depună formularul 013 până pe 31 iulie 2013, conform Calendarului fiscal Lege5.

Este vorba, mai exact, de persoanele care au sedii permanente înregistrate fiscal înainte de 30 iunie 2013. Aceşti contribuabili trebuie să depună şi două liste cu sediile: una le va conţine pe cele care îndeplinesc condiţiile pentru a fi plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor, iar cealaltă le va conţine pe cele care nu îndeplinesc aceste condiţii.

În mod normal, formularul 013 trebuie completat cu ocazia primei înregistrări fiscale – atunci când se declară primul sediu permanent pe teritoriul ţării. În ceea ce priveşte declaraţia de menţiuni, aceasta trebuie completată de fiecare dată când datele declarate anterior suferă modificări.

Formularul 013 (“Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente”) poate fi depus la registratura organului fiscal în a cărui rază teritorială se află sediul permanent desemnat sau la poştă (scrisoare recomandată).

Formularul 013 trebuie completat în dublu exemplar.

» Descarcă Formularul 013.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu