Ordin Ministerul Mediul Apelor și Padurilor nr. 2088 din 2020 pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligaţiilor de plată accesorii, conform cap. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale a fost publicat în Monitorul oficial nr. 1214 din 11.12.2020

Actul normativ analizat astăzi se adresează operatorilor economici ce înregistrează obligații fiscale restante administrate de administrația fondului de mediu. Dacă aceștia înregistrează datorii scadente la data de 31 martie 2020, au dreptul să aplice procedurile OUG nr. 69/2020 pentru anularea accesoriilor, dacă achită obligațiile restante până la data de 15 decembrie, inclusiv.

Procedura este complexă și trebuie personalizată în funcție de situația fiecărui debitor pentru realizarea procedurii de anulare a accesoriilor, operatorul economic interesat depune o notificare la administrația fondului de mediu în formatul tipizat adoptat prin prezentul ordin.

Ulterior, cel mai târziu până în data de 15 decembrie inclusiv operatorul economic interesat va depune cerere de anulare a obligațiilor fiscale. Având în vedere că actul normativ a fost publicat în Monitorul oficial din 11 decembrie, iar procedura trebuie încheiată până în 15 decembrie, apreciem că notificarea și cererea de anulare a accesoriilor ar trebui depuse simultan.

Succes celor interesați!

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here