17 Februarie, 2018

Fiscul a modificat un formular privind veniturile din activităţi agricole

Ordinul nr. 530/2014 este dat în legătură cu impozitarea persoanelor fizice care realizează venituri din activități agricole din categoria: cultivarea cerealelor, cartofului, legumelor de câmp sau din creșterea vacilor, oilor, caprelor etc.

Ordinul ANAF nr. 530/2014 privind modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 247/2014.

Actul normativ modifică următoarele formulare:

- formularul 221 “Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit”, cod 14.13.01.13/9
;
- formularul 260 “Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuţii de asigurări sociale de sănătate, precum şi privind obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale”, cod 14.13.02.13./3.

» Consultă noul formular 221 în Lege5 Online.
form221modapr2014

Anul 2014 este al doilea an în care sunt supuse impozitării veniturile din activități agricole din categoria celor amintite anterior, iar procedura impozitării este determinarea impozitului în baza normelor de venit.

Astfel, până pe data de 25 mai 2014, pentru veniturile din acest an, persoanele fizice care se încadrează în categoria celor ce realizează venituri din activități agricole vor depune la autoritatea fiscală declarația 221 cu normele de venit.

Actualul formular detaliază mult mai exact decât precedentul categoriile de activități agricole supuse impozitării și detaliază bazele impozabile în funcție de localitatea unde se realizează venitul.

Impozitul va fi calculat de autoritatea fiscală și se va putea achita în două rate egale până pe data de 25 octombrie, respectiv 15 decembrie.

——————————(P)——————————

Lege5 a creat instrumentul ideal pentru a vă ajuta să vizualizaţi prin comparare textul unui act normativ aşa cum era el înainte de modificare şi textul modificat, cu evidenţierea modificărilor.

Prin evidenţierea modificărilor la nivel de paragraf, Lege5 vă ajută să identificaţi mai repede şi cu uşurinţă modificările, astfel încât să luaţi decizii corecte şi să lucraţi eficient.

Aflaţi mai multe despre Lege5 – care este disponibil în variantele OnlineDesktop şi Mobile – de AICI.

ps_evid_mod

Foto articol: FreeImages.com

comentarii

Despre autor  ⁄ Adrian Benţa

Adrian Benta este membru al Camerei Consultanților Fiscali (2007), auditor financiar stagiar, membru CAFR (2010). Are o experienţă de peste 13 ani în conducerea contabilităţii şi fiscalitatea societăţii comerciale şi conduce un cabinet propriu de consultanţă fiscală. Contact: adrian@bentaconsult.ro.

Un comentariu

  • Răspunde
    crapciu
    aprilie 11 2014

    sunt dintro zona defavorizata nu ni sa alocat pasunat la efectivul de animale numai prin licitatie unde noi din sat nu am putut lua ca au venit cei din afara care aveau agto mediu din ani anteriori care neau ridicat pretul intrebarea mea este nu trebuia prima data primaria sa ne aloce pasunat noua cei inscrisi in registrul agricol si ce ramane sa il liciteze

Scrie un comentariu