20 Februarie, 2018

Fiscul a actualizat programul de asistenţă pentru formularul 394. Ce persoane sunt vizate?

Programul de asistenţă pentru completarea formularului 394 (“Declaraţie informativă privind livrările/ prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”) a fost actualizat, conform unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

În comunicat (fişier PDF) este precizat că actualizarea vizează persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care desfăşoară operaţiuni de livrare/achiziţie de cereale şi plante tehnice pentru care se aplică taxarea inversă.

A fost actualizată Lista operaţiunilor efectuate pe teritoriul naţional detaliată pe operaţiunile cu taxare inversă pentru cereale şi plante tehnice, din Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful vamal comun, modificată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012.

Programul de asistenţă -cu ajutorul căruia se poate obţine formatul electronic al declaraţiei- este accesibil pe site-ul Fiscului.

Obligaţia depunerii formularului 394 (fişier PDF) o au persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România. Termenul-limită de depunere este data de 25 (inclusiv) a lunii următoare încheierii perioadei de raportare (care este perioada fiscală declarată pentru depunerea decontului de TVA – formularul 300).

Pentru a afla care sunt toate obligaţiile fiscale ale lunii noiembrie, citiţi acest articol.

Sursa: ANAF

comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu