21 August, 2019

Fiecare școală închisă din cauza codului portocaliu va decide când va recupera orele pierdute

Fiecare unitate de învățământ își va întocmi propriul calendar de recuperare a orelor pierdute luni și marți, 26-27 februarie, când cursurile școlare au fost suspendate integral în București, județele Dolj și Ilfov și doar pentru ziua de luni, în județele Constanța și Giurgiu.

Școlile vor decide dacă vor recupera orele în timpul orelor de curs de luni până vineri, sau în două zile de sâmbătă, calendarul fiecăreia urmând a fi aprobat de inspectoratul școlar județean respectiv, și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, pentru școlile din Capitală.

Conform unui comunicat al ministerului Educației, “în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar”.

În comandamentele pentru situații de urgență de la nivelul Capitalei și de la nivel local, de duminică, 25 februarie, s-a luat decizia de a închide școlile, grădinițele și liceele în zonele în care codul portocaliu de vânt și ninsoare ar fi putut crea probleme. Inspectoratul Școlar al Municipiului București și inspectoratele școlare județene din Dolj, Giurgiu, Constanța și Ilfov au comunicat apoi școlilor din subordine această decizie.

Luni, 26 februarie, și marți, 27 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare au fost suspendate integral în județele Dolj și Ilfov, respectiv în Capitală. În județul Constanța, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, 26 februarie.

În județul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atât luni, 26 februarie, cât și marți, 27 februarie, cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu. 

comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu