Potrivit unei legi promulgate recent, examenul teoretic pentru permisul auto va putea fi dat oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu. Actul normativ promulgat modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Modificările legislative vizează reducerea timpilor de aşteptare între examenul teoretic și cel practic pentru obţinerea permisului de conducere, o mai mare responsabilizare a instructorilor auto și facilitarea participării candidaţilor la examene teoretice şi practice în orice regiune a ţării.

Legea stipulează că persoanele care doresc să susţină examenul teoretic trebuie să îndeplinească anumite criterii, precum vârsta minimă și absolvirea cursurilor pregătitoare organizate de unităţi autorizate. De asemenea, cei care doresc să susţină examenul practic trebuie să fie în stare fizică bună, să urmeze cursuri practice și să fi trecut examenul teoretic.

Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prevedea ca și examenul practic să poată fi susținut oriunde în țară, dar acest aspect a fost eliminat deoarece autoritățile competente nu dispun de capacitate tehnică pentru a facilita acest lucru, conform raportului comisiilor de specialitate.

Vezi aici Legea 48/2024

Vezi aici OUG 195/2002

Vezi aici alte articole despre examenul teoretic pentru permisul auto

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here