29 Ianuarie, 2020

Elevii vor avea manuale noi începând cu anul şcolar 2014-2015. Acestea vor avea şi variante digitale

Elevii vor beneficia de manuale noi începând cu anul şcolar 2014-2015, iar acestea vor fi însoţite de variante digitale, conform unui proiect al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Metodologia privind evaluarea/reevaluarea, aprobarea, achiziţionarea şi gestiunea manualelor şcolare în învăţământul preuniversitar” conţine informaţii cu privire la calendarul realizării de manuale şcolare pentru sistemul de învăţământ preuniversitar.

Pentru clasa a I-a, în anul şcolar 2013-2014 vor fi făcute manuale-pilot care vor fi utilizate în paralel cu cele existente.

Abia din anul şcolar 2014-2015 vor fi introduse noile manuale.

tabel
MANUALE DIGITALE

De asemenea, ca o noutate pentru sistemul de învăţământ autohton, manualele şcolare vor fi disponibile şi în variantă digitală.

Mai exact, varianta digitală, care va fi stocată pe CD-uri şi pe subdomeniul Manuale.edu.ro, va cuprinde:

• manualul şcolar în format PDF;

• activităţi multimedia interactive de învăţare menite să aducă un plus de profit cognitiv (ex: exerciţii interactive, jocuri educaţionale, animaţii, filme, simulări).

Întreaga prezentare a măsurilor ce vor fi luate de minister în privinţa manualelor şcolare poate fi consultată AICI (format PDF).

Sursa: MEN

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu